Gewichtsbeheersing

Gewichtsbeheersing

In de huidige maatschappij wordt het steeds lastiger om gezond te kunnen leven. Naast ingeburgerde leefpatronen hebben we te maken met allerlei verleidingen.

Belangrijkste oorzaak is het tempo van het huidige leven: alles moet bijvoorbeeld steeds sneller. Niet alleen op het werk, maar ook in je privé leven wordt vaak verwacht dat je à la minuut reageert op e-mails, appjes, telefoontjes, sociale media, etc. etc.. Er wordt verwacht dat je voldoet aan de maatstaven die anderen hebben. Je moet meedoen aan hypes en ook ideeën van anderen onderschrijven. Tel daar de periode van Covid-19 die de nodige sporen heeft achtergelaten in de denkwereld van mensen, de long-covid die nu nog speelt en de mogelijke vereenzaming door onder andere thuiswerken bij op, dan kan het niet anders dan dat dit leidt tot een psychische druk bij mensen en trauma’s. Wat ook weer invloed kan hebben op je gewicht.

 

De ene mens reageert hier anders op dan de andere. De ene sport de spanning van zich af, de ander zoekt heil in troost-voer. De een valt heel gemakkelijk af, blijft op zijn of haar gewenst gewicht en kan eten en drinken waar hij of zij trek in heeft. De ander hoeft maar naar eten te kijken en komt al een kilo aan.

Wanneer je niet op je ideale gewicht bent kan dat leiden tot allerlei fysieke en psychische verstoringen.

Je dient rekening te houden met zowel je lichamelijke als mentale aspecten, je levenservaring. Niet alleen het aanpassen van het eetpatroon is voldoende, of de mate van bewegen. Ook moet je rekening houden met het type mens dat je bent. Zelfs de tijd van het jaar kan van invloed zijn op je gestel. Er zijn zeer veel zaken waar je rekening mee moet houden. Zaken waar een doorsnee dieet geen rekening mee houdt.

Ik kan je, als coach, begeleiden in de periode je die je nodig hebt om je ideale gewicht te bereiken en tips geven om dit gewicht te behouden.

Neem gerust contact op voor meer informatie.