Wie ben ik

Ik ben Nancy Prins, gediplomeerd kruidengeneeskundige (fytotherapeut) en in 2020 afgestudeerd aan de BOCAM in Tilburg.

De BOCAM is een driejarige TCM opleiding die erkend is door de TCM University of Beijing. BOCAM staat voor Bewegingsleer, Ontspanningstraining, Concentratie- en meditatietechnieken, Ademhalingstechnieken en Manuele therapie.
Bij manuele therapie kun je denken aan Tui Na, voedingsleer, acupressuur en moxa. Bij het onderdeel bewegingsleer ben ik opgeleid tot trainer in de basis van Qigong, een zachte vorm van Tai Chi.

Kennis gemaakt met TCM

Door het geleerde op mezelf toe te passen, heb ik niet alleen kennis gemaakt met TCM, maar heb ik persoonlijk ervaren wat de Chinese geneeskunde kan betekenen voor je gezondheid. Daardoor wilde ik mij verder verdiepen en specialiseren in zowel de TCM als voedingsleer, in het bijzonder de Westerse kruiden. In 2023 heb ik de opleiding ChinHerbs ® Kruidengeneeskunde bij Total Health met goed gevolg afgerond. Dit is de enige opleiding in Nederland waar Westerse kruiden bekeken worden vanuit de Chinese geneeskunde en signatuurleer. Ik heb mijn afstudeerscriptie gehouden over “Westerse kruiden en TCM bij genetische slechthorendheid”.

Daarnaast heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd
Daarnaast heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd in de alternatieve geneeskunde om een breed scala aan mogelijkheden te hebben om mensen te kunnen helpen.
Niet alleen ben ik Reiki master, maar heb ik mij ook gecertificeerd in An Shen (hoofd-, nek- en schoudermassage), Traditionele 5 elementen voet- en onderbeenmassage, Chakra rugmassage, 5 elementenleer en Westerse kruiden, Hersteltherapie bij Long-Covid, Cupping therapie (met glazen cups voor vuur cupping en met siliconen cups), Toksen massagetherapie, Kruiden en acupunctuurpunten, Cupping en Moxa bij Post-Covid klachten.
Ook beheers ik de basis van Medical taping, CrossLinq en Triggerpointtherapie, alsook I Tjing (het boek der veranderingen).
Tevens heb ik een cursus Rouwverwerking gevolgd, nu rouw in de breedste zin van het woord een oorzaak is van vele vaak vage klachten.
Inmiddels ben ik ook gecertificeerd om mensen te begeleiden bij Gewichtsbeheersing en Face Readings te geven.